keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Pony and young riders event


Viime vkloppuna Laaksol oli kansalliset kisat jossa oltiin molempina päivinä. En oo vaa tänne ehtiny päivittelee..
Alica oli koko vklopun meit auttamas ja välil meil oliki aika kiire ku hyppäsin molemmilla poneille saman luokan mut onneks iskä tuli jossain vaihees kans auttaa :)
Lauantaina oli poni GPn eka osakilpailu ja sitä ennen hyppäsin yhen verkaluokan (110cm) Checkyn kans.   Checky oli verkaski tosi virkee ja radal mul oli esteiden välis vähä pitelemistä :D iha hyvi se meni, vika tuli alas ja seki johtuu siitä ku se tui liian lujaa ja pitkänä, et mun ois pitäny pitää se enemmän kasassa.Sit meil oliki kiire ku piti molemmat ponit verkata ennen sit GP luokan alkua. Lähin andynkaa kolmantena ja checkynkaa toisiks vikana mut ei siin ollu ku ehkä kymmenen ponii välissä. En ehtiny verkata andyy kokonaan ennen radankävelyy. Vaik sil oliki paljon energiaa ja oli ihan reippaalla tuulella nii ei se ollu kuitenkaa rehellisesti pohkeen edessä. En ehtiny ottaa ku muutaman verkka hypyn ku piti mennä jo radalle. Ekat kolme estettä meniki iha hyvin mut sit okserilta kolmois sarjalle oleva linja tuotti ongelmia. En ollu ite tasapainossa enkä ehtiny reagoida riittävän nopeesti ku andy hidasti ja sit pysähty siihen kolmois sarjan ekalle ja lensin sielt sit heti sinne esteen sekaan. Ärsytti tosi paljon koska yleinsä oon nopee reagoimaa ku poni alkaa hidastaa mut nyt en sit ollu tasapainossa. 

No en sitä enempää sit jääny harmittelemaan koska oli viel yks startti jäljellä ja piti keskittyy siihen. Olin Checkyn kanssa verkassa vähä hermostunu vaik senkaa pitäis olla tosi rauhallinen et kaikki sujuis hyvin. Se vaistos sen heti ja se alko jo verkas kieltää ku se ei voinu yhtää luottaa muhun. Radalla se oli ihan tyhjä edestä ja jäi pohkeen taakse. Eka kielto tuli okserille joka oli just enne kolmois sarjaa, siin se jäi vaan pohkeen taakse.  Kolmois sarjalle se tuli kuitenki hyvi mut sit viimeselle sarjalle se jäi pahasti pohkeen taakse ja olin jo lähös hyppyyn ennen sitä nii se sano heti et hyppää ite ja mähän hyppäsin mut sinne esteen sekaan.

.  

Harmitti tosi paljon ku molemmat hylättii ja viel eka GP osakilpailu ja ei yhtää pistettä kummallekkaa. Esteet oli viel aika pienii ku ne radat vaa vaikenee ja esteet isonee.  Checkyn kanssahan me vast yritetään ymmärtää toisiamme ja se on nii erillainen ku andy nii mul on siin nii paljon opeteltavaa.. Andyn kanssa ollaan koko alkukausi menty isompiaki mikä tää luokka oli mut epäonnistumisii tulee ja niistä oppii :)

Sunnuntaina menin Checkyllä vaa yhen luokan, 115cm. Verkassa se meni tosi hyvin ja kuunteli hyvin. Radalla se oli vähä säikähtäneen olonen eilisestä ja ei tehny niin hyviä hyppyjä mitä yleinsä.  Se kiels sarjan ekalle mikä ny oli ihan mun moka mut se menetti siin taas luottamuksen ja kiels heti seuraavalle mikä oli trippeli ja lensin taas sinne sekaan.  Silloin kyl ajattelin et ei täst tuu mitään et miks tän pitää olla näin vaikeeta.  Loppuverkkasin ponin ja laitettii se kävelytyksen jälkee traikkuu syömään. Andyn kans alunperin piti mennä vaa yks luokka 130cm mut ku eilen tuli radalla nii vähä hyppyjä ja meni nii huonosti nii jälki ilmotettii siihe 120cm. Verkassa tehtiin ponille selväks et sen on hypättävä eikä muita vaihtoehtoja ole ku eilen se vähä hyväksi käytti mun hitautta. Se oliki tosi nöyrä ja teki tosi hyviä hyppyjä. Radalla se oli kans menossa mut yrittiki kyl muutaman kerran hidastella mut olin jo aika vihanen nii pistin sen menemää! yks puomi tuli alas ku olin liian hätänen, enkä antanu sille rauhaa hyppyyn. Mut ehkä oli parempiki näin ku muuten se ois menny uusintaan ja ois sit tullu enemmän hyppyjä ja piti viel jaksaa mennä toinenki luokka. 


Katottii Alican ja Marikan kaa ratoja ku äiti talutteli Andyä. Ehin myös rauhassa opetella sen 130cm radan. Meil oli hyvin aikaa ja ennen radankävelyy vähä ravailin andyllä. Rata oli jo aika vaikee ja esteilki iha kokoa. Andy meni verkassa hyvin ja teki tosi hyviä hyppyjä! Radalla Andy oli ehkä vähän väsyny mut hyppäs alkuradan kyl hyvin. Kakkonen tuli alas mut se ei haitannu mitään ku harvoin ponit 130 ratoja puhtaasti menee. Sarjalle ois tarvinnu tosi paljon vauhti et ois päässy loppuun asti nii meiän vauhti loppu b-osalle ja mähän lensin sielt hienosti jaloilleen.  Ei se mua kauheesti jääny harmittaa ku tiiän kuin vaikeit nää radat poneille on.  Ei andyltä ainakaan ponnu lopu kesken, mun pitää vaa harjotella ja saada lisää kokemusta isoista luokista :)
Viikonloppu kokonaisuudessa oli ehkä mun huonoin, ei ikinä oo näin huonosti menny mut kausi on viel aluillaa ja nääki vast tokat ulkokisat et tulee viel paaaaaaljon kisoja !


3 kommenttia:

 1. hyvä sait vihdoin tehtyy tän! :D lähetätkö mulle andystä koulukuvan ja chekystä hyppykuvan? pitää näkyy kokonaa et ei mtn puomei edes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuu voin lähettää mut en oo varma onks andyst mitää hienoo koulukuvaa :D

   Poista
 2. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo
  News? I've been trying for a while but I never seem to get there!

  Thank you

  My page :: breeds of gaited horses

  VastaaPoista