tiistai 25. marraskuuta 2014

Kauden viimeiset kilpailut ja Andylle hyvästit

Taas on yksi kausi takana ja talvi edessä. Viimeiset kilpailut olivat viime sunnuntaina Tampereella. Pantsun valmennuksia on ollut paljon joten kotona olemme pääasiassa keskittyneet sileällä työskentyleen ja hepat ovat saaneet kuivilla ilmoilla maastoilla paljon.

Ensimmäiset syksyn Piian treenit olivat ypäjällä jossa olimme vain candyllä. Seuraavassa valmenuksessa kävimme vain yhtenä päivänä Pepen kanssa ja siellä otimme sen ensimmäiset pienet hypyt neljään kuukauteen. Sen jälkeen Pepen kanssa mentiin normaalisti ja alettiin pikkuhiljaa hyppäämään isompia ratojakin. Ennen hihsiä olin hyppäämässä yhtenä päivänä wisteillä Piian valmennuksessa molemmilla hevosilla. Pepe hyppäsi vähän pienemmän radan koska ja Candy teki kunnon viimeisen treenin ennen kisoja.  Candy oli vähän hermostunut ja hyppäsi huonosti esteet jotka olivat ihan kiinni seinässä tai hypättiin niin, että seinä oli suoraan esteen takana. Piia kuitenkin sanoin tämän olevan ihan normaalia nuorelle hevoselle ja minun pitää olla vain tarkempi etten itse tee siitä suurempaa juttua. Kolmoissarjat olivat myös Candylle hankalia, onhan se mennytkin niitä vasta muutaman kerran. Sisälle se tulee normaalisti mutta b-osalla se jännittyy huomatessaan, että siellä on vielä yksi este.. Onneksi talvella on aikaa harjotella :) Pepe hyppäsi tosi hyvin ja meni kaiken ongelmitta. Hirveästi sillä ei voinut tehdä koska kuntokin oli vielä tuolloin aika huono.
Helsinki International Horse Show:ssa hyppäsin vain Candyllä. Menimme torstaina ja perjantaina 6-vuotiaiden luokat. Emme jääneet yöksi koska meidän tallilta ei ollut pitkä matka jäähallille. Candy käyttäytyi tosi hyvin, vaikka tämä olikin erilainen kisapaikka. Ratsastaessa se oli kuitenkin normaalia jännittyneempi ja pelkäsi verkassa tosi paljon sitä isoa valo taulua.. Areenalla nuoret hevoset saivat käydä tutustumassa ja se varmasti auttoi monien kohdalla paljon. Torstain laatuarvostelussa Candy teki hyvän tasaisen nollaradan, jolla ei oikeastaan ollut mitään merkitystä. Pisteitä annettiin hevosen ratsastettavuudesta ja hyppy tyylistä. Ratsastettavuudesta saimme 8 johon olin tyytyväinen koska se on asia johon voin itse vaikuttaa eniten. Hyppy tyylistä saimme vain vähän päälle 6 pistettä, johon olin taas tosi pettynyt vaikka tiesin ettei Candy tee vaikutusta tuomareihin kun se on kuitenkin vielä niin keskeneräinen eikä hallitse kroppaansakkaan kunnolla. Kuitenkin hyvillä mielin lähdin perjantaina radalle koska Candy tuntui keskittyvän hyvin. Perjantaina oli sitten aikaratsastusluokka ja vähän ahnehdin ja ratsastin liikaa aikaa, jolloin saimme kaksi puomia alas. Omia virheitä olivat, olisi pitänyt ratsastaa rauhallisemmin ja tarkemmin eikä ajatella liikaa aikaa. Candy suoriutui hienosti kisoista ja olen siihen ylpeä vaikka omassa ratsastuksessa paljon parannettavaa..
Hihsin jälkeen treenit jatkuivat normaalisti ja Pepekin pääsi kaikkiin valmennuksiin mukaan. Portugalilainen Manuel joka on aiemminkin minua valmentanut kävi nuuksiossa valmentamassa muutaman kerran. Pepen kanssa keskityttiin vaan saamaan se hyvin pohkeen eteen mutta samalla että se pysyisi kasassa ja laukka mahdollisimman helposti säädettävissä. Se hyppäsi super hyvin pitkästä aikaa vähän isommankin radan.
Candynkanssa harjoiteltiin takapään tekniikkaa ja sitä tehtiin kavalettien ja isomman ristikko okserin avulla. Muutaman hypyn jälkeen Candy alkoikin tosi hyvin avaamaan takaa.
Tässä on yksi video pepen radasta puhelimestani eli laatu ei ole mitenkään hyvä.Hallimestaruuksien meidän piti lähteä molempien kanssa, mutta mukaan lähtikin taas vain Candy. Pepen kavio oli edellisenä iltana haljennut sen verran pahasti ettei seuraavana päivänä liikkunut normaalisti. Pitkän tauon jälkeen saimme juuri sen kuntoon ja pääsin valmentautumaankin ja nämä olisivat olleet ekat kisat tauon jälkeen.. Ei huonompi tuuri voi olla. Toivottavasti sen saisi edes kuntoon ennen ensi kautta! Candy oli ratsastaessa tosi hyvä ja radallakin meni alku radan super hyvin. Viimeisellä linjalla meillä tuli sitten kaikki alas.. Candyn keskittyminen vähän herpaantui enkä saanut sitä riittävästi takaisin. Ne olivat meiän tämän kauden viimeiset kisat ja mua harmitti niin paljon kun ei saatu Pepeä kisoihin mukaan.

Andy lähti eilen Saksaan. Se myytiin sinne viime viikkolla ja sai nyt jo kyydin. Me ostettiin se sieltä 4 vuotta sitten ja nyt se pääsee takaisin sinne. Sinänsä harmi, että molemmat poneistani myytiin ulkomaille enkä pääse samallailla niitä seuraamaan, mutta andy ainakin sai tosi hyvän kodin ja siitä olen niin onnellinen :') Andy on ollut mulle aina kaikki kaikessa ja olen tosi kiitollinen että sain kilpailla sellasella opetusmestarilla mitä andy oli. Andyllä on ollut niin suuri vaikutus mun harrastukseen enkä ois ikinä kehittynyt tässä lajissa kenenkään muun kanssa samallailla. Ponia tulee niin kova ikävä! 


My love  

7 kommenttia:

 1. äää harmi et andy lähti :'( onhan sul jo ponivuodet loppu nii ihan ymmärrettävää mutta olitte ihan törkeen hienoja silloin muutama vuosi sitten <3

  VastaaPoista
 2. Andy on ihan superhieno poni! :)
  Millä tavalla pepen kaviot lohkeilevat? Ovatko vain niin huonoa ainesta vai syynä jokin muu? Kavio-ongelmat osaavat olla oikeita riesoja! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep! <3 Sillä on kapeat kannat eli ne lähtee sieltä lohkeilemaan. Kavio aines sillä on onneksi tosi hyvä koska ne kasvavat nopeasti, mutta aina siinä menee ainaki muutama kuukaus.. :/

   Poista
 3. Sun kirjotuksia on tosi kiva lukea ja seurata teidän treenejä! :) Olis kiva jos pystyisit postailemaan hieman useammin (käyn lähes viikottain kurkkaamassa olisko tullut jo uusi postaus :D) mutta tietysti ymmärrän ettei aika siihen välttämättä riitä, kun on monta hevosta, kun musta tuntuu ettei mullakaan aika riitä kirjoittamiseen, vaikkei ole edes omaa hevosta :D Mukava että Andy sai hyvän kodin ja toivottavasti Pepe paranee pian :)

  VastaaPoista
 4. Itkitkö ku andy lähti?:(

  VastaaPoista