torstai 16. lokakuuta 2014

Tallipäivä kuvina

Jonkin aikaa sitten jo toivottiin my day kuvina yms joten ajattelin nyt kertoa kuvien kera vähän yksityiskohtaisemmin mitä kaikkea mun tallipäivään kuuluu. 

Eilen tulin vähän ennen kahta tallille ja aina ensimmäiseksi menen vaihtamaan vaatteet tai vähintään kengät. Sitten teen hepoille puurot ja jätän ne turpoamaan.


Ekana hoidin pepen ja hain sen tarhasta koska se oli iltapäivän ulkona. Normaalisti vain harjasin, laitoin suojat ja varustin sen. 
Käytiin tiellä kävelemässä alkukäynnit ja ratsastin sen kentällä vähän reilu puoli tuntia. Menin vain eteen alas kevyesti koska Pepellä oli rankka alkuviikko ja seuraavana päivänä Piian estetreenit. Se tuntuikin jo vähän väsyneeltä mutta sain sen siirtymisten, avojen ja sulkujen kautta  pehmeäksi ja aika herkäksi.Ratsastuksen jälkeen pesen sen aina koska se hikoaa tosi paljon vaikkei tekisikkään kunnolla töitä ja sen ihoon tulee heti ihottumaa jos sitä hikeä ei pese kunnolla pois.. Samalla kun se kuivatteli niin pesin saippualla sen jalat ja rasvasin herkimmät kohdat helosanilla. Lisäksi hieroin myös Arnikaa herkästi jumiutuviin lihaksiin sekä rasvasin ja hoidin kaviot.


lopuksi se pääsi tyytyväisenä syömään :)


Seuraavana oli Candyn vuoro. Varustin sen ja lähdimme maneesiin koska meillä alkoi klo 17 Karon kouluvalmennus.
Valmennuksen tarkoituksena oli valmistella Candy hyvin seuraavan päivän estevalmennukseen ja se onnistui tosi hyvin. Aloitimme siirtymisillä askellajien sisällä ja teimme paljon avoja, sulkuja ja väistöjä. Vastalaukassa taivutukset ja sulut auttoivat hyvin minua saamaan candyä suoremmaksi kun se helposti liikkuu vähän vinosti. Lopuksi teimme paljon laukka kokoomisia jotka meni paremmin kuin yleinsän.


Loppukäynnit kävimme kävelemässä tiellä ja sen jälkeen Candy pääsi kuivattelemaan. Pesin sen jalat ja laitoin Arnikaa. Siistin myös vähän sen harjaa ja korvia.


Viimeisenä hoidin Andyn. Varustin sen ja lähdin ulos ratsastamaan. Siellä olikin jo tosi pimeää ja vaikka meillä olikin valot päällä niin kuvista tuli tosi huonoja..  Andy oli ihan normaali ja jaksoi tehdä hyvin töitä kun oli niin viileä ilmakin :)Talliin tultuamme harjasin ponin ja laitoin sille hetkeksi kylmäsuojat. Sen jälkeen alkoi kamojen pesu. Kolmelta hevoselta niitä tulee ihan mukavasti ja siinä menee vähän aikaa :DKun kaikki varusteet oli puhtaat ja omilla paikoilla niin otin andyltä kylmäsuojat pois ja kävin vielä huuhtelemassa sen jalat. Lopuksi annoin hepoille puurot ja porkkanat ja kotiin pääsin lähtemään puoli yhdeksän.


Tämä on siis mun normaali päivä eli tietysti joskus ratsastan vaan yhden tai kaksi ja joskus menee ihan koko päivä kun lähdetään valmennuksiin tai kisoihin.

Kertokaa ihmeessä kaikki mielipiteet ja palautteet mitä mieltä tästä olitte! Ja millaisia postauksia haluaisitte seuraavaksi, olisiko joku tämmöinen samanlainen kisoista tai valmennuksista hyvä? :)

19 kommenttia:

 1. Tämä oli mielenkiintoinen postaus! Tarpeeksi tekstiä ja hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan paljon kuvia, kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä siellä tallilla tosi upeat puitteet. Kivoja kuvia ja hyvä postaus, lisää tällaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp nii on, yritän nyt jatkossa useemmin!:)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! :) tämmöisiä ehdottomasti lisää

  VastaaPoista
 5. Millä tallilla nää sun heppas on? :)

  VastaaPoista
 6. Todella hyvä postaus! Näitä vaan lisää aina kun kerkeet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tykkäätte ja yritän tehä enemmän nyt :)

   Poista
 7. Mikä toppaliivi sulla on päällä noissa kuvissa? Ahkera oot, ja niihä se menossa näkyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kingslandin joku tosi vanha malli:) ja kiitos tosi paljon!!

   Poista
 8. Onko toi teidän oma talli?

  VastaaPoista
 9. Mikset vastaa kommentteihin?! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailen mä mutta mulle kestää koska käyn täällä tosi harvoin :)!

   Poista
 10. Sul on aina niin kivoja ratsastus vaatteita ja kamoja nii halusin kysyy et onko sul mitää kamoi mitä et käytä enää tms nii voisit tehä blogikirppiksen ja myyä siel :-) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mul on oma sivu myytäville kamoille! et ne löytyy tuolt mis on noi hevosesittelytki :)

   Poista