sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kesän kilpailut

Siitä onkin pitkä aika kun oon tänne kirjottanut! Koko kesäloma mennyt oikeastaan heppojen parissa, kisoja on ollut joka viikonloppu ja yksi hevoseton päiväkin on ollut :) 
Sm:ien jälkeen pepellä oli pieni kisatauko ja keskityttiin kotona treenaamiseen ja kunnon nostamiseen koska kuntohan sillä oli alku kesästä tosi huono. Sillävälin Candyn kanssa meni kisoissa hyvin, se otti kaksi nuorten hevosten luokka voittoa Hattel Horsen järjestämissä kisoissa.

Salon kisoissa käytiin perjantaina pepen kanssa päiväseltään hyppäämässä vain yksi 120cm luokka. Teki hepalle tosi hyvää saada tauon jälkeen mukava pieni rata alle, vaikka tulikin yksi puomi. Lauantaina ja sunnuntaina ajettiin vain Candyn kanssa Saloon racing sarjan takia. Eka päivä meni nollilla ja tokana päivänä yksi puomi.Savonlinnan kisoihin lähti koko viikonlopuksi molemmat hepat. Ori hyppäsi joka päivä 130cm luokan tosi hyvin ja sijoittui lauantaina ja sunnuntaina. Candy meni vain la ja su racing sarjan ja molemmista tuli yksi puomi. 


Kemiön kisoissa oli vain candy hyppäämässä racing sarjan. Siellä se tuntui tosi huonolta, en saanut sitä yhtään takajaloille ja se teki hirveen jännittyneitä hyppyjä. Molempina päivinä meillä tuli kaksi puomia alas joka oli ihan tosi huonosti ja alettiin heti miettimään että missä on vika koska Candy ei tuntunut yhtään omalta itseltään radalla..
Hepoilla kävi nyt kesällä ruotsalainen fysioterapeutti Fanny, joka kävi myös muutaman kerran talvella. Candystä se sano, että se on treenannut niin paljon ja samaan aikaan kasvaa niin lihakset ovat tulleet tosi kipeäksi. Candy sai nyt viikon loman ja reilu kahen viikon hyppytauon ja seuraavat kisat on ensi viikolla Lappeenrannassa. Pepe oli kuullema jo paljon paremman tuntuinen, ei ollut niin jumissa ja on saanut lihaksia tasaisesti. 
Candy ei päässyt mukaan Hankoon, mutta Pepen kanssa oltiin siellä perjantaista sunnuntaihin. Hypättiin joka päivä 130cm luokka. Perjantaina meni tosi hyvin, saatiin nolla rata ja sijoituttiin. Lauantaina tuli alkuradasta kaksi puomia ja olin itse vähän huolimaton ja vaan tulin esteille enkä ratsastanut kunnolla loppuun asti. Sunnuntaina meillä tuli yksi kielto koska en saanut Pepeä kunnolla pohkeen eteen ja este tuli kaarteesta aika nopeasti. Sen jälkeen rata meni kuitenkin tosi hyvin ja Pepe jaksoi hypätä vielä vaikka olikin kolmas päivä :) Hangon jälkeen käytiin päiväseltään Hyvinkäällä. Siellä kisat olivat nurmi kentällä ja ajattelin että se olisi tosi hyvää harjoitusta meille koska Pepe menee nurmella aina huonommin. Verkassa kuitenkaan se ei tuntunut normaalilta, mutta hyppäsi hyvin ja loppua kohden parani. Päätin sitten mennä radalle kun valmentajakin aluksi ajatteli että se vain vähän varoo pohjaa. Radalla en saanut Pepeä liikkumaan yhtään minnekkään ja se oli tosi haluton. Ei yhtään oma itsensä ja ne muutamat esteet mitkä alkuradasta hyppäsi niin meni tosi varovasti ja haluttomasti yli. Meillä tuli sitten hylätty koska alko kieltämään sitten loppuradasta ja kotona tajusimme heti syyn koska sillä on nyt toisessa kaviossa halkeama josta tuli verta. Yritämmä heti ensi viikoksi saada sille hyvinkäälle ajan ja toivon niin paljon että se menisi muutamalla kengityksellä ohi koska viimeksi keväällä halkeamalla kesti 4kk parantua..

Andyn kanssa ollaan koton tehty paljon töitä, mutta kisoihin ei olla millään keretty mennä kun heppojen kanssa koko ajan oltu jossain. Andy on kuntoutunut kokonaan ja muutama viikko sitte kävimme eläinlääkärillä näyttämässä jalan ja meille sanottiin, että se on ihan normaalin näköinen eikä haittaa enää  käyttöä mitenkään! Jes, tätä on odotettu niin pitkään :') Ollaan hypätty andyllä kerran viikossa, mutta ihan pieniä esteitä vielä. Sileällä se on tehnyt normaalisti töitä jo useamman kuukauden.  
Andyhän on ollut jo jonkin aikaa myynnissä eli jos joku sattuisi täältä olemaan kiinnostunut niin voi mun äidille laittaa sähköpostia: luusuat@kolumbus.fi 
Andy on tosi edullinen tasoonsa nähden ja nostaisi helposti vielä yhden tytön isoimpiin luokkiin! Tästä nyt tuli tosi pitkä ja sekava postaus ja kuviakaan ei loppuenlopuksi löytynyt kuin muutama, mutta toivottavasti kelpaa ! :)

10 kommenttia:

 1. Mikä siis tolla Andyllä oli, kun se oli kuntoutuksessa? :) Ja hyvän näköistä toi meno tossa Hangon radalla!

  VastaaPoista
 2. kiva postaus, ja oot kyllä tosi taitava ratsastaja! :)

  VastaaPoista
 3. Oot niiiiiin hyvä ratsataja ♥.♥

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus, tykkään sun blogista! Kannattaa tasa-arvon takia korjata "nostaisi helposti vielä yhden tytön TAI POJAN isompiin luokkiin" jos asialle ei muuta estettä ole ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoo 😍 ja andy❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 6. annetaanko andyä ylläpitoon? itse etsin nimittäin ylläpitoponia estekäyttöön:)

  VastaaPoista
 7. sinut on haastettu!! :) http://sirajavenla.blogspot.fi/2014/09/haaste.html

  VastaaPoista