tiistai 10. kesäkuuta 2014

SM kilpailut ypäjällä

Pepen kanssa lähdettiin keskiviikko iltana ypäjälle. Ratsastin sen siellä ja sen jälkeen meillä oli eläinlääkärin tarkastus. 
Torstaina oli ensimmäinen suomen mestaruus osakilpailu. Rata oli 125cm ja ratsukot jotka menivät puhtaasti pääsivät uusintaan. En ollut koskaan aikaisemmin mennyt pepen kanssa nurmella ja yllätyin kuinka paljon se tarvii jalkaa radalla koska jarrutteli jonkun verran ja hyppäsi huonommin. Meillä tuli yksi alas koska este oli vähän alamäessä ja toin sen liian pitkänä liian lähelle. Sijoituttiin kuitenkin seitsemmänneksi. 


Perjantaina oli toinen osakilpailu joka käytiin 130cm korkeudella. Verryttelyssä jo huomasin kun Pepe tuntui tosi huonolta ja liikkui haluttomasti. Se parani kuitenkin loppua kohden ja hyppäsi normaalisti joten lähdin radalle. Meillä tuli kolme puomia alas koska en saanut pepeä pohkeen eteen kun se jarras niin paljon eikä etujalat noussu vaikka kuinka laitoin jalkaa. Radan jälkeen huomasimme, että kavioita suojaavat bootsit olivat hiertäneet molemmat etujalat auki. Siitä varmasti johtui myös se miksi se lopuksi hyppäsi niin huonosti kun ne painoivat koko ajan ponnistaessa niihin haavoihin. 

Meidän kameralla ei saanut hyviä kuvia huonon sään takia joten tässä fotomedialta kuva perjantailta.
Lauantai oli onneksi välipäivä, joten silloin oli hyvää aikaa parannella Pepen haavoja ja ratsastaa sitä rennosti läpi. Välipäivä oli myös pepen kunnolle tosi hyvä koska kuntoahan sillä ei vielä ole kolmen päivän kisoihin. 

Sunnuntai oli viimeinen päivä ja silloin mentiin kaksi kierrosta. Ensimmäinen 130cm ja toinen 140cm.  Laitettiin vähän vahvempi kuolain että saisin pidettyä sen paremmin kasassa eikä menisi jalkaa käyttäessä niin pitkäksi. Verkassa Pepe oli tosi varovainen ja hyppäsi vähän turhankin korkealle koko ajan. Alku radasta kuitenkin se oli todella pohkeen takana ja en saanut hyvää etäisyyttä yhdellekkään esteelle. Noin puolessa välissä rataa sain kuitenkin hyvän rytmin ja loppurata oli jo paljon parempi. Saatiin puhdas rata :) 

Toisella radalla pepe oli aika väsynyt.  Ensimmäisestä esteestä mentiin läpi ja sarja mentiin kolmella askeleella koska vauhti ei millään riittänyt. Olin vähän pulassa radalla koska tunsin vaan että se ei jaksa kunnolla ponnistaa.. :/ Sarjan jälkeiselle pystylle meille tuli kielto ja sitten vielä paljon yliaika virheitä.
Lopputulos SM:issä oli kahdeksas. Olin tosi pettynyt siihen koska itse tein koko viikonlopun aikana hirveästi virheitä mutta pepe kuitenkin antoi tosi hyvin anteeksi. Kuitenkin pitää muistaa, että Pepe oli keväällä noin neljän kuukauden tauolla sen kavio halkeaman takia ja olen päässyt treenaamaan sillä tosi vähän. Viimeisellä kierroksellä Pepe yritti kyllä kovasti ja kiipesi isommistakin oksereista yli vaikka kaikki voimat oli loppu :')
Nyt se saa muutaman viikonlopun kisoista taukoa ja kotona treenataan paljon pienillä esteillä ja maastossa mennää ylämäkiä jotta kunto nousisi ja loppukesästä olisi jo hyvässä kisakunnossa!

En oo hirveästi löytänyt kuvia, joten jos joku tietää niin linkkailkaa ihmeessä! :) Tässä vielä  mun lemppari kuva koko kisoista :3
Candyn kanssa mennään nyt viikonloppuna Hattel Horsen kisoihin hyppäämään nuorten hevosten luokkia, joten niistä varmaan seuraavaksi kirjoittelen.

21 kommenttia:

 1. Mulla on teistä sunnuntailta muutama kuva, voin lähettää jos haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos viitit nii ois tosi kiva!! laita vaikka mun sähköpostiin lauraluusuaa@gmail.com :)

   Poista
 2. Miks hyppäsit vikan kierroksen jos hevonen oli puhkipoikki väsynyt? Onnettomuusriskikin kasvaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä lähtien nää porvaritytöt on hevosen voinnista välittänyt... Tässäkin vaan ratkaisuna pidempää kannusta ja kovemmat kuolaimet.

   Poista
  2. Koska ekalla kierrokselle Pepe hyppäsi ja jaksoi hyvin, eikä verkassakaan ollut puhkipoikki väsynyt. Sen perus luonne muutenkin on tosi laiska eikä jaksa liikkua kunnolla eteenpäin ja nurmi vielä hidasti sitä entisestään. Hevosen hyvinvointi menee meillä aina edelle ja mun valmentajakin on eläinlääkäri niin ei kyllä oltais hypätty jos hevonen siihen ei olisi pystynyt. Ja niinkuin olen jo sanonut niin vaihdettiin kuolaimet sen takia, että saisin pidettyä sen paremmin kasassa eli ei sen takia että se oli väsyny :D

   Poista
  3. No ei sitten tullut mieleen keskeyttää rataa?

   Poista
  4. oheiset näsäviisaat kommentit voi jättää omaan arvoonsa- jotkut anonyymit (aikuiset?)tulkitsevat omalla laillaan ja negatiivisesti sun blogitekstiä. Onneksi sä jaksat aina olla niin positiivinen!

   Poista
 3. Vitsi ootte hieno pari ja tykkään sun blogista tosi paljon!!!:) mut onks pepe vähän laiha? Näyttää vähän siltä :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! ja no on se vähän et yritetä just saada sille lisää lihasta ja massaa :)

   Poista
  2. Miten saa enemmän lihasta ja massaa?:)

   Poista
  3. no vaik muuttamalla ruokintaa et ori ainaki syö paljon mashiä ja soijaa ja kaikkia muita lisäravinteita jotka auttaa siihen :)

   Poista
 4. Mistä tiesitte että se orin kavio kestää taas hyppäämistä tai noin isoa kisaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin näyttämässä kahdella eri eläinlääkärillä ja katottiin uudestaan kaikki jalat yms ja kyseltiin niiltä, että voiko se mennä jo hyppäämään kolmea päivää ja kaikki sanoi että anna mennä vaan :) Lisäksi meidän kengittäjä on sanonut että kavio kestää normaalia käyttöä.

   Poista
 5. Voii laura!! Niii hienoja oottw ja noi esteet on iha törkeen isojaa... :D hyvä tyttöö!! ♡

  VastaaPoista
 6. Onko sulla videoita radoista?:)

  VastaaPoista
 7. Voitko laittaa videot radoista:)?

  VastaaPoista
 8. mikä on toi musta juttu tossa mahavyön takana? onks se joku suojus vai mitä varte se on ja mistä? :)

  VastaaPoista
 9. Ootteko tulossa Lappeenrantaan hyppäämään elokuun 8.-10.? :)

  VastaaPoista