torstai 10. huhtikuuta 2014

Candyn kanssa treenailua ja muiden heppojen kuulumiset

Viime kerrasta kun tänne olen jotain kirjoittanut onkin pitkä aika..
 Candyn kanssa ollaan muutama luokka hypätty Ypäjällä ja Tampereella. Hyvin on mennyt, pääasiassa nollaa mutta viime 120cm tuli kaksi puomia alas. Siellä kisoissa, sekä sen jälkeen Candy varoi vähän etukaviota, mutta se parani kengittäjää vaihtamalla joten mitään saikkua ei tullut :) Pepe on ollut jo jonkin aikaa pois treeneistä kavio halkeaman takia joten sen kanssa aloitamme kisakauden suoraan ulkokisoista.
Piian treenit Candyn kanssa on mennyt tosi hyvin. Ypäjällä päästiin muutama viikko sitten hyppämään teknistä ja vähän isompaa rataa ja viime viikolla Piia oli meillä Nuuksiossa pitämässä valmennuksia, jolloin osallistuin aamulla koulutunnille ja illalla hyppäsin vähän Candyllä.

Toissapäivänä sain pitkästä aikaa kuvaajan tallille ja onneksi oli hieno ilma niin tuli kivoja kuvia :)
Ekana otettiin ulkona Pepestä ja Candystä kuvia, jonka jälkeen ratsastin Candyn. Pepen laitoimme hetkeksi tarhaan, mutta se riehui siellä sen verran paljon, että otettiin takasin sisälle.. 
mun lemppari kuva ♥Candy oli aluksi tosi vino, varsinkin oikeassa kierroksessa. Työnsi koko ajan takaosaa sisälle ja suoristaminen oli hankalaa. Menin pitkään ilman jalustimia ja vastalaukkojen avulla se suoristui vähän.


Ratsastuksen jälkeen vein Candyn talliin ja hoidin sen loppuun. Sen jälkeen otimme Andyn ulos kuvattavaksi. Aurinko oli laskemassa, joten kuvista ei tullut niin hyviä. Andy näyttää jo enemmän kisaponilta kun klipattiin se viime viikolla, vähän ylimäärästä masua on vielä.. :')

Varustettiin poni ja ratsastin senkin kentällä. Andyllä saa tehdä jo sileällä aika paljon töitä ja aloitamme hyppäämisen noin kuukauden päästä. Ihmettelen miten nopeasti Andyn hyvän ratsastettavuuden sai takaisin ja poni on malttanut hyvin, pukitellut ei ole kuin muutaman kerran :)Alkutahmeuden jälkeen poni liikkui Super hyvin, varsinkin laukan jälkeen ravi on aina tosi letkeä!

 Eilen ratsastin Pepen ensimmäisenä. Pitkän alkukävelyn jälkeen ravasin pari kierrosta molempiin suuntiin jonka jälkeen vähän laukkaa. Pepellä oli aika paljon energiaa, mutta liikkui hyvin. Tosi jäykältä se tuntui, joten taivuttelin sitä paljon käynnissä.
Orin jälkeen ratsastin Candyn ja mun kaveri otti samalla Andyn alkukävelemään. Candy tuijotteli paljon eikä jaksanut keskittyä yhtään. Ravasin muutaman kierroksen ja sitten laukkasin kevyessä istunnassa niin että Candy sai irrotella. Pikkuhiljaa Candy väsyi ja jatkoin ravaamista. Vauva jaksoi keskittyä ihan erilailla kun aluksi ja oli Super hyvä ratsastaa :) Menin sen kanssa puomeja ja kavaletteja ja valmistelin sen tämän päivän estetuntia varten. Candy vietiin talliin ja ratsastin vielä Andyn. Ponin kanssa menin myös muutaman kerran puomin yli ja se oli tosi innoissaan! :D
Tallissa pesin kamat ja heppojen jalat, kylmäsin andyn jalat ja laitoin lämppärit.

Nyt yritän ehtiä kirjoittelemaan useammin!! :) Laitoin kisatakin, paidan yms myyntiin taas tänne !
kattokaa kuin vanhan kuvan löysin must ja andyst :3

20 kommenttia:

 1. miten hoidat sun hevosten jalkoja sileän, puomien kavalettien, maaston ja hyppyjen tai kisojen jälkeen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu iha hevosesta. Candyn ja orin jaloille sileen ratsastuksen jälkeen en tee muutaku pesen tai harjaan ne. Kisojen ja hyppyjen jälkeen laitan kylmäsuojat hetkeks ja sit linimentin tai lämppärit. Andylle aina ratsastuksen jälkeen kylmät ja lämppärit :)

   Poista
 2. Miten jossain voi olla noin hienoa, siis nuo tarhat, kentät kaikki, ihan sika hienoja... katon aina suu auki näitä kuvia :D

  VastaaPoista
 3. vou toi sun poni! :o todellaki oisin kiinnostunu ottaa ylläpitoo jos omallaki hyppäisin ees 110- luokkii :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tällähetkellä ei anneta sitä ylläpitoo :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos!! Candy syö kauratont pellettiä ja pepe ja andy vaan kauraa :) Niiden lisäks iltasin mashiä, soijarouhettta, pellavaa, kivennäistä ja muut lisäravinteet.

   Poista
 5. Vitsi näytät pieneltä noitten sun heppojen vieressä :) kui korkeita ne on? ja ihanaa et andy on vihdoin pääsemässä kuntoon, ootte jaksanu hoitaa sitä tosi paljon ku moni ois tossa vaiheessa jo myyny eläkkeelle tms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. molemmat suunilleen 170cm :) jep, toivotaan et palaa entiselleen ja pääsisin kisaa sillä :=

   Poista
 6. Todella upeita kuvia ja teillä on ihan mahtavat puitteet tuolla tallilla! Ihanaa kun postasit pitkästä aikaa. :D
  Hyvää kisakautta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja puitteet on kyl hienot :)

   Poista
 7. Aivan sairaan hienoja kuvia!
  Tuo Pepe on tosi söpö♥

  VastaaPoista
 8. voi tsiisus laura! ihan upeita kuvia ja sairaan hienot hepat sulla! wauwauu! ♥
  ihanaa ku jaksat aina kirjotella tänne välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon oona!!! <3 yritän ny vie päivitellä useemmin :3

   Poista
 9. wow, noi kuvat mis näkyy taustalla tota betoniseinää on upeita, niistä tulee heti sellane amerikkafiilis. Onko toi teidän oma talli? :)

  VastaaPoista