keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

kuuden tunnin päivä tallilla

Tulin tallille puol kahen aikaan ja otin checkyn kävelykoneesta jossa se oli ehtinyt olla vähän reilu puol tuntia. Varustin checkyn nopeesti ja mul alko vähän ennen kahta Marikan sileen tunti. Kentällä oli muutama muukin valmennus joten jouduttiin välillä väistellä muita.
Alotettiin ravissa kahdeksikolla ratsastamalla ponia suoremmaksi. Sen jälkeen tehtiin avoja ja vasta taivutuksia molempiin suuntiin. Checky oli paljon kevyempi kädelle mitä yleensä ja kuunteli istuntaa hyvin. Laukassa tehtiin myös vasta taivutuksia ja korjattiin vinoutta vasta laukkojen avulla.

Valmennuksen jälkeen pestiin poni ja jätettiin se karsinaan lepäämään ja syömään. 
Menin kaverini hevosella Fannylla kentällä. Oli eka kerta kun menin sillä, joten tein ihan perus juttuja. Heppa oli ihan kiva ja kuunteli paremmin alku tahmeuden jälkeen.Kun olin hoitanut Fannyn loppuun heitimme molemmat ponit laitumelle ja otettiin checkystä söpöily kuvia. Poni ei vaan malttanut seistä paikallaan tai jos se malttoi niin näytti ihan pystyyn kuolleelta... Lopuksi vielä ratsastin samalla tallilla asuvan Lellu tamman. Aluksi se oli tosi pahasti pohkeen takana ja vastusti vähän ohjastuntumaa. Lopuksi oli parempi ja rentoutui jopa vähän :)Laittakaa mielipidettänne postauksista, onko liian vähän/paljon kuvia tai tekstiä ! :) Jos joku ois kiinnostunu tekee mulle bannerin niin voisin antaa lisää kuvia yms! :D Huomenna yritän saada sen varustepostauksen julkaistua..

25 kommenttia:

 1. tää oli tosi kiva postaus, oot ihan älyttömän hyvä ratsastaa! :) ja oli sopivasti kuvia ja tekstiä!

  VastaaPoista
 2. checky on kyllä tosi upee poni!! :)

  VastaaPoista
 3. Näitä sun postauksia on aina ilo lukea, oot ihan superhyvä ratsastaa ja sulla on upeet ponit + kirjotat kivasti! :) Tekstiä on just sopivasti ja kuvia on ilo katsella, koska ne ovat hyvälaatuisia ja tarpeeksi isoja.

  VastaaPoista
 4. ostitteko candyn sen takia koska se o halpa?? varmasti oli halpa koska on nuori ja kokematon, eikös se sen takia jäänyki sinne ruotsiinki ..:D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ostettu sen takia vaan koska haluttiin hevonen jonka kehitystä voi seurata ja se voi olla meillä niin monta vuotta koska sillä on paljon vielä edessä. Candy Jäi ruotsiin osittain sen takia koska meillä on vain kaksi paikkaa nuuksiossa eli jos se olisi tullut suomeen niin andyn olisi pitänyt mennä muualle.

   Poista
  2. Veikkaisin et Candy on kuiteki suht lupaava nuori hevonen kun kerran ilmeisesti kisakäyttöön kansalliselle ja kansainväliselle tasolle on ostettu? Omien kokemusten mukaan keskieurooppalaiset hevoset on usein paremmin ratsutettuja ku suomalaiset jne. joten en usko että Candy oli mikään erityisen halpa hevonen. Suomessa olis voinu ollaki, koska se ei varmaan vielä osaisi oikeen mitään. Joo anteeks tää turhailu mut oli pakko kommentoida omat ajatukset ja arvailut tästä :D Saa korjata jos oon väärässä :D

   Poista
  3. lupaava hevonen se on mutta kisoissa yms koskaan se ei ollut ennen meille tuloa eikä kaikkia perus asioita opetettu joten se näkyi hinnassa. Hyvä suku ja kapasitetti sillä on joten toivotaan että siitä tulee tosi hieno :) Suurin syy oli miksi jätettiin ruotsiin oli se, että meneehään se siellä paljon paremmin eteenpäin kuin ammattilaiset sitä ratsastaa kun että mä olisin sillä täällä mennyt :)

   Poista
 5. Vau miten hienolta Checky näyttää noissa kuvissa! Niin kiiltävä :D Hienoja ootte, aina innolla ootan uusia postauksia!

  VastaaPoista
 6. Tää oli kiva postaus :) Kuvia ja tekstiä sopivasti. Turha yrittää vääntää hirveesti tekstiä jos asiaa ei ole tai saa sanottua samat asiat vähän lyhemmin. Kuviakin oli sopivasti. Kukaan ei jaksa katsoa kauheaa määrää kuvia, ja postaukset missä ei mitään ole on vähän tylsiä. Jatka samaan malliin, ni minä ainakin jatkan lukijana :)

  VastaaPoista
 7. Herranjumala :o Voisit lahjottaa osan sun taidoista mulle! Mä en käsitä miten joku pysyy jopa 120cm kyydissä , ite kun meinaan lentää 95cm alas ... Muutenkin aivan mahtava blogi, yksi niistä harvoista joita jaksan seurata :) & mahtavia ratsuja sulla.

  hemppajaamanda.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Tykkään sun blogista (: sulla on todella upeet hevoset/ponit (: tsemppiä tulevaan !!

  VastaaPoista
 9. Koska tulee postauksia?

  VastaaPoista
 10. Ihana blogi, jäin lukijaksi :) + ois kiva jos tekisit itsestäs kanssa tollasen esittelysivun (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!:) joo on tarkotus jossai vaihees, kuha vaa ehin!:)

   Poista
 11. minne meet opiskelee syksyl?

  VastaaPoista